So british !

The exhibition

So British! is een ode aan de Britse levensstijl, die wordt belichaamd door een vijftigtal legendarische Britse auto's uit de naoorlogse periode. De 'British way of life' komt in elk detail van de expo terug.

So British! dompelt je volledig onder in de Britse autowereld van na de Tweede Wereldoorlog.

The British way of Life

Dit jaar baadt het museum tijdens de eindejaarsperiode helemaal in een traditionele 'Christmas shopping'-sfeer, met prachtige kerstversiering, een enorme kerstboom, winterse etalages in het decor en een shop met tal van cadeautjes voor groot en klein.

Wie Londen ooit heeft bezocht, weet dat de Britten maar al te graag een ritje maken met hun stijlvolle oldtimers of glimmende supercars. De meest moderne en exclusieve modellen rijden er gewoon tussen de populaire auto's en vintage oldtimers. Daarom is So British! de perfecte combinatie van alles waar een echte 'petrolhead' van droomt!

Vanaf de mezzanine van het museum komen bezoekers terecht in een Piccadilly Circus-decor waar al het verkeer stilstaat, alsof de tijd bevroren is. De auto's zijn niet chronologisch of per merk geordend: net zoals in de Engelse hoofdstad staan ze allemaal door elkaar, in een levensechte wirwar van stijlen.

Verdwenen merken tot leven gewekt!

Meer dan vijftig legendarische Britse auto's van na de Tweede Wereldoorlog, waaronder enkele zeldzame en uitzonderlijke modellen, zijn uitgestald in een typisch Londense setting.

Niet alleen alle actieve merken zijn er vertegenwoordigd (Aston Martin, Bentley, Jaguar, Land Rover, Lotus, McLaren, Mini, Rolls Royce), maar ook heel wat merken waar liefhebbers van Britse auto's met veel nostalgie aan terugdenken.

Omdat die oude merken al lang verdwenen zijn, hebben heel wat mensen nog nooit een van deze auto's in het echt gezien. Denk maar aan de Gordon Keeble, waarvan slechts 99 exemplaren gemaakt zijn, of de Jowett Jupiter of Marcos ... En dan zijn er natuurlijk nog de typisch Britse 'saloon cars'! Er staan ook klassiekers als Austin, Bristol, Hillman, Jaguar, MG, Triumph en Vauxhall, om er maar enkele te noemen.

Na de Tweede Wereldoorlog waren deze merken razend populair in ons land. Wie zich een Sunbeam, Singer, Humber, Hillman of Vauxhall kon veroorloven, was gegarandeerd een van de 'happy few'.

Sportief en exclusief

De Austin Healey, de MG A en MG B, de Triumph TR, prachtige Aston Martins, de Jaguar XK en natuurlijk de e-type waarvan Enzo Ferrari zei dat het de mooiste auto ter wereld was ... Bij de sportievere modellen staat een Lotus, een Bristol ... Al deze auto's uit de jaren 1950 en 1960 vertellen een verhaal over deze revolutionaire periode.

Een Black Box voor een selectie supercars

Supercars zijn een wereld op zich. Deze buitengewone auto's zijn opgesteld in een eigen doos, een 'Black Box' die afgezonderd is van de Londense sfeer en de naoorlogse periode. In die 'Black Box' staan slechts vijf of zes auto's, maar deze verbluffende exemplaren zijn een bezoekje meer dan waard! Denk maar aan een McLaren, Jaguar of Bentley en nog andere toppers ...

Het Verenigd Koninkrijk: een motorparadijs

Het Engelse platteland, de Kentse valleien en de golvende Highlands zijn het ideale speelterrein voor motoren. Brough Superior, Norton, Triumph, Velocette en Vincent zijn slechts enkele van de legendarische merken die een plekje op de expo krijgen.

De auto's van onze partners

So British! is grotendeels mogelijk gemaakt dankzij de steun van de actieve Britse automerken. De historische wagens van deze partners krijgen een mooie plek op de expo. Op de benedenverdieping van het museum ontdekken bezoekers bovendien alles over hun allernieuwste modellen.

We willen de volgende merken van harte bedanken: Aston Martin, Bentley, Jaguar, Land Rover, Lotus, McLaren, Mini en Rolls Royce.

Shoppen bij Autoworld

Bij het buitenwandelen komt de bezoeker in de shop terecht, waar tal van souvenirs te koop zijn. Schaalmodellen, leuke gadgets zoals mokken, USB-sticks of sleutelhangers, merchandising van onze partners, sweaters in de kleuren van Autoworld, de expocatalogus waaraan Bart Lenaerts heeft meegewerkt, posters van de expo, boeken, dvd's ... Aan keuze geen gebrek!

Openingsuren

Open 7 dagen op 7 van 10u tot 17u / Weekend van 10u tot 18u

Open op feestdagen

Prijs

 • Volwassene:

  €14

 • Senior (65+):

  €12

 • Student:

  €10

 • Kinderen (6 tot 11 jaar):

  €6

 • Kinderen < 6 jaar:

  gratis

 • Mindervalide:

  €10

 • Gids:

  €85